Kadınların Beden Dili Ne Anlatır?

0 yorum


İletişim uzmanları ve psikologların da belirttiği gibi iletişimin %70’lik kısmını beden dili oluşturur. Bir kadınla konuşurken mutlaka dikkat edilmesi gereken 5 noktadan bahsedeceğim:
  1. Göz iletişimi
  2. Yüz ifadesi (Mimikler)
  3. Duruş biçimi(Jestler)
  4. El,kol,baş,parmak hareketleri
  5. Kişiler arasındaki mesafe
Bir kadınla ilk tanıştığınızda dikkat etmeniz gereken bir başka husus da “tokalaşma” ’dır. Eğer karşınızdaki kadın elinizi sıkıca kavrıyorsa, bu kadının kendine güvenen bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir. Ayrıca tokalaşırken kadın göz temasını kaçırmıyorsa ilgisi söz konusudur diyebiliriz.
Hedefinle konuşurken vücudunun sana dönük olması da ayrıca sana ilgisi olduğunun işaretidir. Fakat vücudu sana dönük değilse ve sen onun karşısına geçtiğinde bedeninin yönünü değiştiriyorsa, ilgisinin olmadığını düşünmelisin.
Hemen ardından herhangi bir hata yapıp yapmadığını kendine sormalısın. Ardından kitabımda bahsettiğim tavlama sürecini tekrar gözden geçirmelisin.
Fakat kadınların beden dili neyi anlatır? konusunda bilmen gereken çok daha önemli bilgiler var.
Örneğin satıcılık ve pazarlamacılık işiyle uğraşan kadınlar, müşterilerini kendilerine daha yakın hissettirmek için onlara daha yakın davranırlar, daha sıkı tokalaşır ve göz temasını asla kaçırmazlar.
Bu, onların senden etkilendiği anlamına gelmez. O nedenle sakın ola sana yakın davranmasından dolayı ve kırmamak için ihtiyacın olmayan bir ürün satın alma!
Ayrıca bilmen gereken bir başka husus da, kendisine güveni az ve çekingen olan kızlar…
Bir kız seninle konuşurken gözlerini kaçırıyorsa bu senden hoşlanmadığı anlamına gelmez.
Yukarıda bahsettiklerimi iyi analiz etmelisin. “Kızla tanışma eğitimi setinde kadınların beden dili hakkında daha detaylı ve görsel analizler bekliyor.

PEKİ KADINLARIN BEDEN DİLİNİ İYİ ANALİZ ETMENİN FAYDALARI NELERDİR?

Öncelikle o ortamda kimsenin fark etmediği gerçekleri fark edebilirsin.
Eğer hedefin başka bir erkekten hoşlanıyorsa, bunu erkenden fark edip ilgiyi kendine çekme ve rakipleri ortadan kaldırma metotlarını rahatça kullanabilirsin.
Kadının ruh halini iyi analiz edip, ona o gün ne ölçüde yaklaşıp yaklaşmaman gerektiğini bilebilirsin. Bu sayede kadın eğer kötü günündeyse onu neşelendirecek aktiviteler yapabilir, onu daha kolay etkin altına alabilirsin.

BEDEN DİLİ ANALİZİ TAVLAMADA NEDEN BU KADAR ÇOK ÖNEMLİDİR?

Bunun başlıca nedeni kadınların söylediklerinin ve düşündüklerinin çoğu zaman aynı olmamasıdır.
Yanımdan hemen uzaklaş diyen bir kadın, olduğu yerde durup kaşlarını çatmıyor ve hatta gülümsüyorsa, hala onunla konuşmak için şansın var demektir.
Hatta bu gibi durumlarda bizler kadınların beden diliyle ilgili soğuk okumalar yapıp, onların bilinçaltını daha rahat ortaya çıkartabiliyoruz.
Sen de zamanla bu yorum ve analizleri yapacaksın. Kız arkadaşın, potansiyel sevgilin veya hali hazırdaki hedefin ile ilgilenirken, onun da senle ilgilenip ilgilenmediğini anlaman, esasında oldukça basit!

AYNALAMA YÖNTEMİNİN BEDEN DİLİ İLE İLGİSİ NEDİR?

Kısa süreli görüşmelerde karşınızdakinin beden dilini aynalamanız aranızda uyum ve güven duygusu yaratmanızı sağlar.
Bu yöntemi siyasetçi ve bürokratlar, ünlü iş adamları ve hatta konusunda uzman satış temsilcileri de kullanmaktadır. Ayrıca tanımadığınız kişilerde sizinle benzer hatta tıpatıp aynı hareketleri görürseniz, onu yıllardır tanıyor hissine kapılırsınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright 2011 kte.
Blogger Template by Noct.