Kızla Telefonda Konuşurken Dikkat Edilmesi Gerekenler

0 yorum


İlgini çeken bir kızla tanışmaya gittin. Tanıştınız ve aranızda güzel bir etkileşim oldu. Kızın telefon numarası aldın. Sıra, ilk buluşmayı ayarlamakta eğer her şeyi doğru yaptığına inanıyor ve kendine de güveniyor isen bir problem yok. Ama yine de kızın buluşmaya gelip gelmeyeceği ile ilgili aklında bir soru işareti varsa durumdan emin değilsen bunu anca buluşma isteğinde bulunarak öğrenebilirsin.
Kız pişmansa eğer zaten bunu ilk aramanda veya ilk mesajında belirtecektir. Böyle bir durumda kalırsan ben mesaj atmanı değil de aramanı öneririm. Çünkü mesajlaşma da kestirip atmak daha kolay. Aradığın zaman bu durumu lehine çevirebilmen daha mümkün… Aramak, ilk buluşmayı tabiri caizse kopartmak için en iyisidir. Fakat dikkat etmen gereken bazı noktalar var. Nedir bunlar?

1 -) Uygun zamanda ara: İkinizinde rahatça konuşabileceği bir saat olmalı. Karşıdaki kişiye göre değişir tabi ki bu… Gün içerisinde ararsın. Çalışıyor olabilir. İş yerinde patronundan çekinir, açamaz. Akşam ararsın. Babasının yanındadır. Konuşamayabilir. Dolayısıyla en doğru saati sen belirleyebilirsin.

Ayrıca haftasonu aramamanı öneririm. Çünkü bu durumda kız, bir planın olmadığını ve yapacak başka bir şeyin olmadığı için kendisini aradığını düşünür. (Bir planın varsa ve onu da davet ediyorsan ayrı)

2 -) Beklemediği zamanda ara: Mesela tanıştığınız gün Pazartesi kızın aramanı beklediği zaman Salı, sen Çarşamba ara. (Aslında bu benim her kıza karşı önerdiğim bir şey değil. Kızına ve aradaki iletişime göre değişir.) Böyle yaparak kızın ön yargılarını kırar ve savunma mekanizmasını zayıflatırsın. Ayrıca değerini de yükseltmiş olursun.

3 -) Enerjik başla, enerjik devam et: Konuşurken çok da hevesli görünmeden enerjik ol. Monoton bir ses tonu, kimsenin hoşuna gitmez. Enerjik düşükse, kızla konuşma öncesi yakın bir arkadaşını arayıp sohbet edebilirsin. Hem rahatlamış hem de enerjini yükseltmiş olursun.

4 -) Dertlerin ya da sorunlarınla ilgili konuşma: Özellikle daha iletişimin ilk evrelerinde bu konulardan bahsetmek doğru değil. Bunların işimize bile yarayacağı zamanlar gelecek ama şimdi değil. Konuşurken mümkün mertebe pozitif ve eğlenceli bir sohbet çevir.

5 -) Kafanda tasarla: Kızla konuşma öncesi kafanda kabataslak bir şeyler tasarlarsan tıkanıp kalma durumunun önünde geçmiş olursun. Yüz yüzeyken arası sıra yaşanan kısa süreli sessizlik anları çok problem yaratmazken telefonda 4-5 saniyelik bir sessizlik bile rahatsız edicidir. Bu maddeyle ilgili iyi bir radyocunun programlarını takibe almanı öneririm. Saatlerce tek başına konuşuyor ve bunu gayet eğlenceli ve keyifli bir şekilde yapıyorlar. Çıkarılacak çok ders var.

6 -) Zaman Kısıtlaması: Konuşmayı olabildiğince kısa tutun. Bu da değerinizi yükselten bir davranıştır. Çünkü kızın bilinçaltına, bir hayatın olduğu yapacak işlerin ve gidicek yerlerin olduğu mesajını gönderir.

7 -) Zirvede bırak: Telefon konuşmasında aradaki iletişim tavanken telefonu kapat. Ve bir kapanış esprin olsun. Çünkü konuşma kötü bile olsa kız telefonu kulağından çektiği zaman hatırladığı gibi hatırlanırsın. Burası önemli, dikkat et.

8 -) Telefonu sen kapat: Kaba bir şekilde değil tabi ki… Önce senin kapatman, bir üstünlük göstergesidir. Vedalaştıktan sonra onun kapatmasını beklemeden sen kapat.

NOT – Eğer kıza ulaşamazsan: Defalarca tekrar tekrar arama. Ya da aradım niye açmıyorsun türünden mesajlar atma. Bunlar değer düşürücü hareketlerdir. İşi vardır, müsait değildir, telefon yanında değildir ya da gerçekten açmak istemiştir. Her neyse sen soğukkanlı ol. Ve gerçekliğini kaybetme.
Ara ulaşamadın mı yarım saat sonra yine ara ama uzun uzun çaldırma. Yine mi açmadı. Arama nedenini merak ettirecek eğlenceli ve kısa bir mesaj at.
Geri dönüş yaparsa konuşursunuz. Yapmazsa da ertesi gün tekrar ara. Hala açmıyorsa ve geri dönüş yapmıyorsa, boşver!
Demek ki sağlam bir iletişim geçmemiş aranızda. Başka kızlarla ilgilen.
Genel hatlarıyla iyi bir kızla ilk telefon konuşması için önerebileceklerim bunlar… Aradaki iletişime güveniyorsan ve de önerdiğim şeylere dikkat ettiysen buluşma ayarlayamaman için hiçbir neden yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright 2011 kte.
Blogger Template by Noct.