Kızla Konuşulacak Konular

0 yorum


“Kızla konuşulacak konular” hakkında önemli bilgiler vermeden önce iletişim konusuna değinmek istiyorum. İletişim nedir?
İletişim, iki kişi bir araya geldiğinde birbirini tanıma ve anlama sürecidir. İletişim tekniklerini iyi bilen insanların arkadaşlık kurma ve sosyal ortama adapte olma konusunda problemleri olmayacaktır.
Özellikle hoşlanılan bir kızla buluşulduğunda doğru iletişim teknikleri ile onun da sizden hoşlanmasını sağlayabilirsiniz.
İletişimin en önemli aşamasında yani beden dilinin kullanılmasında gözler ilk sırada gelmektedir. Hoşlanılan bir kızı etkilemek için gözlerinizin anlamlı bakmasına etkileyici bakmasına odaklanın.
Gözlerinizin, karşıdaki insana bir şeyler anlatırken ya da karşınızdaki insan size bir şeyler anlatırken asla boş bakmamasına dikkat edin. Unutmayın ki; hoşlandığınız kızı ilk olarak bakışlarınızla etkilersiniz.

Samimi, sakin ve doğal olun!

Hoşlandığınız bir kızla buluştuğunuzda doğal olarak heyecanlı olacaksınız, bu olması gereken bir duygu durumudur. Zaten biraz heyecanlı olmazsanız karşınızdaki kız ondan hoşlanmadığınızı düşünebilir.
Burada önemli olan samimi, sakin, güvenilir ve doğal davranışlar sergileyebilmektir.
Karşısında endişeli, sıkılmış ve heyecanlı görünen bir insanla hiç kimse oturmak istemez, kendini rahatsız hisseder ve bir an önce bulunduğu ortamı terk etmek ister.

Beden diliniz önemli!

Konuşmak sadece kelimeleri ifade etmez, konuşurken kullandığınız jest, mimik, ses tonu kısacası beden diliniz sizin içinde bulunduğunuz duygu durumunu ele verir. Özgüvene sahip bir ses tonu, gözlerin içine bakılarak konuşma ve içten samimi bir gülümseme karşınızdaki sevgili adayınızı rahatlatacak, yanınızda huzurlu hissetmesini sağlayacaktır.

Farklı olmak:

Herhangi bir toplantıya gittiğinizde veya bir tartışma programı izlediğinizde programın ilk 10 dakikası sizin ilginizi çekmez ve konu sıkıcı gelirse dikkatiniz dağılır, öyle değil mi?
Kızla konuşurken de durum böyledir.
Hoşlandığınız bir kızla ilk buluşmanızda asla sıkıcı olmayın. Farklı olun. Daha önce konuştuğu erkeklerden farklı konular seçmeye çalışın.
Karşınızdaki kız, konuştuğunuz konudan sıkılırsa dikkati dağılır. Etrafına kaçamak bakışlar atmaya başlar, telefonuyla ilgilenir. Hareketsizleşir, cansızlaşır.
Kızın gözlerine bakarak enerjisinin düştüğünü kolayca gözlemleyebilirsiniz.
Bu durumda hemen sohbetin yönünü değiştirmelisiniz. Eğer sohbete devam ederseniz kız kibarlık olsun diye düşünüp sizi dinleyecektir ama emin olun bir dahaki buluşma olmayacaktır.
Ne iş yapıyorsun? Nerelisin? Yaşın kaç? Bu gibi sıradan sorular kızların ilgisini çekmez. Sizi de diğer erkekler gibi basitleştirir ve diğer erkeklerden farkınız olmadığını düşünen kızda ilk etkiniz hoş olmayabilir.
Eğer kızı etkilemek istiyorsanız, hoşlandığınız kızla aranızda bağ kurabilecek ortak noktalarınızın olduğu bir konu bulmanız gereklidir. Bu yüzden tavsiyem hoşlandığınız kız hakkında önceden bilgi sahibi olmanız ve ortak bir konu platformunda buluşmanızdır. Onun ilgi alanlarına yönelik eğlenceli, ilginç konularla sıra dışı ve farklı olabilirsiniz.

Kızla İlk Buluşmada Kesinlikle Konuşulmaması Gereken Konular:

  • Eski ilişkilere dair konular konuşmak, bulunduğunuz ortamın gerilmesine sebep olabilir. Bir kız önceki ilişkileri ile ilgili konuşmak istemez ve aslında bu bir görgü kuralı olarak da yanlıştır. Eski sevgilisi ile ilgili sorular sorduğunuzda sizden soğuyabilir. Ya da sizin eski sevgilinizle ilgili olumlu ya da olumsuz konuşmanız güvenilirliğinizi zedeleyebilir.

  • Eğlenceli ve ilginç geçmesi önerilen ilk buluşmada din ve politika gibi ağır ve önyargılara sebep olacak konuların konuşulması gereksiz ve sıkıcıdır. Bu tarz konular ilişkinin ilerleyen safhalarında konuşulması gereken özel ve itina gösterilmesi gereken konulardır.

Kızla İlk Buluşmada Konuşabileceğiniz Konular:

  • Evrensel bir geçerliliği olan ve hemen hemen herksin ilgilendiği sanat dalı olan müzik konusunda konuşabilirsiniz.

  • Herkesin ilginç ve eğlenceli bir çocukluk anısı vardır. Komik bir çocukluk anınızı anlatarak ortamın gerginliğini azaltabilirsiniz.

  • Her insan yeni yerlere gitmekten farklı şehirlere gezmekten zevk alır. Seyahat tutkunuz hakkında konuşabilirsiniz.

  • Her kadının hoşlandığı bir diğer konu, magazin, günlük haberlerden eğlenceli yorumlardan yeni televizyon programlarından bahsedebilirsiniz.

  • Gelecek planlarınızdan, tutkularınızdan, sıra dışı hobilerinizden, okul hayatınızdan bahsedebilir, bu konuların arasına eğlenceli ve ilginç hikayeler serpiştirebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright 2011 kte.
Blogger Template by Noct.